~ Janji-Nya kesungguhan yang pasti ~

By: uwa chomey

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Saturday, 18-Mar-2006 18:25 Email | Share | | Bookmark
Sand Storm in IRAQ

 
 
 
View all 12 photos...
Quote:
"Dan mereka meminta kepadamu supaya segera diturunkan azab. Kalau tidaklah karena waktu yang telah ditetapkan[1157], benar-benar telah datang azab kepada mereka, dan azab itu benar-benar akan datang kepada mereka dengan tiba-tiba, sedang mereka tidak menyadarinya." [29:53]




Saturday, 18-Feb-2006 17:52 Email | Share | | Bookmark
~ Tiada alasan utk tinggalkan SOLAT ~

atas jalan
beramai2 tu...
ni lg mantap..atas bas/train kot
View all 11 photos...
*Tiada alasan di hadapan Allah SWT nanti... *

PADA hari Kiamat kelak, ada empat golongan manusia yg mengemukakan
pelbagai alasan mengapa mereka tidak sempat beribadah kepada Allah SWT
ketika di dunia. Ahli sufi Al-Faqih Abu Laits memberitahu, keempat-empat
golongan itu ialah orang kaya, orang melarat, hamba abdi dan orang sakit.

Pabila ditanya kenapa kau meninggalkan solatmu?

kerana menguruskan kekayaan?
-- Sesungguhnya Nabi Sulaiman adalah seorang raja dari timur ke barat
tetapi beliau tidak derhaka kepada Tuhannya.


kerana derita sakitmu?
-- Benarkah sakit kamu itu lebih berat daripada sakit yang dideritai Nabi Ayub?
Walaupun sakit teruk, Nabi Ayub tetap beribadah kepada Tuhannya.


kerana melaratnya hidupmu?
-- Benarkah kamu lebih melarat daripada Nabi Isa? Kemelaratannya tidak
menghalangnya daripada mengabdikan diri kepadaKu


kerana kau hamba kepada tuanmu?
-- Nabi Yusof yang tidak lupa mengabdikan diri kepada Tuhan walaupun
pernah menjadi hamba.


Lalu Allah SWT berfirman yang bermaksud : " Maka di hari Kiamat kelak, tiada
seorang pun yang boleh mengemukakan alasan mengapa tidak beribadah dan
tidak mengabdikan diri kepada Allah SWT ketika di dunia.



Quote:
"Wahai sekalian orang-orang yang beriman! Mintalah pertolongan dengan bersabar dan dengan sembahyang; kerana sesungguhnya Allah berserta orang-orang yang sabar" Al-Baqarah:153)




Saturday, 21-Jan-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
~ Wallpapers artis tak bertauliah ~

Adakah kau lupa..kita pernah berkuasa???
Palestin kan dimiliki lagi..ingatkan Allah dan tinggalkan dosa..
Wardatul Syauki - my inspriration
View all 8 photos...
Quote:
Bahagia itu dari dalam diri..kesannya zahir rupanya maknawi..terpendam bagai permata didasar hati..Bahagia itu ada pada hati..bertakhta dikerajaan diri..terpendam bagai mutiara dilautan nurani.. Bahagia itu ada dijiwa..mahkota disinggahsana rasa..Bahagia itu adalah ketenangan...




Friday, 25-Feb-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
~ Lukisan Alam ~

 
 
 
View all 18 photos...

bismillahirrahmanirrahim
assalamualaikum warah matullah..

"Damai yang dirasa
Melihat warnanya
Tenangnya di mindaku
Suasana kehijauan yang indah

Kicauan beburung rimba
Berterbangan bebas
di dalam rimba raya
Pepohon turut berlagu
Menerima sentuhannya
sinaran sang mentari hari"


-by nowseeheart [Damai]



ana suka tgk pemandangan dan tangkap gambar pemandangan.Mmg ramai yg agak pelik tp diorang suke jugak tgk gambar2 yang ana tangkap. paling ana suke, sunset.kalau ada sapa2 nk share gambar sunset dengan ana silakan email kat uwa_chomey@yahoo.com ana sangat2 alukan.

Ni gambar yang ana ambil sewaktu di Malaysia.port ana utk layan2 blues.hehehe.dekat sungai perak ni. tepi bandar teluk intan aje pun.ada taman permainan.ana suka bawak ana sedara ana main kat situ.

tgk la..then komen ape yg patut.guna digicam murah aje pun.hehe
wallahu'alam


Sunday, 12-Dec-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
~ Batch '01 ReUnion [Kisasian] ~

pendaftaran ikhwah
tulis jangan tk tulis
antara ikhwah yg dtg awal
View all 16 photos...
Salaam

banyak gambar yang ana dah delete. afwan, atas sebab2 tertentu yang ana rasakan PERLU
utk mana yang ingin dapatkan apa2 gambar specific, tlg pm ana di YM atau email

jazakumullahu khairan jaza'

wallahua'lam
wassalaam


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net